25 oktober 2009

You either are not in India or you are dreaming!

Hej hopp!

I fredags vart det lite party här i delhi. Jag och Ewwe traskade över till Elin som bor bara hundra meter bort, och hennes syster med kompis som är på besök. VI små pratade lite uppe på takterassen innan vi begav oss till Mårten & co. på en försenad inflyttningsfest! De vart ganska mycket folk och runt 1 begav vi oss iväg till F'bar. Vi dansa och hade skoj, och en sliskig indier bjöd på drinkar. På vägen hem körde chaffören på en hund, stakaren, de gick nog itne så jätte bra för den. Vi fråga chaffören om det hände ofta o han svarade lite ledset, -No, it's the first time in my life. It's a very bad day.

Våran chafför körde på en för någon dag sen också när han skjusade hem pappa. Men det är sånt som händer här. Och som våran yoga lärare, Jagdish, sa sist - If you are in India and there is no problem, Then there are two options, you either are not in India or you are dreaming!(plus en liten indisk accent på det) Hah de finns många små citat som verkligen passar in här!

Dagen efter vår party fredag låg vi vid polen och tog det lungt nångra timmar, och vi skickade chaffören för att posta några vykort. Nu ska vi snart äta middag, Så vi hörs!

21 oktober 2009

Barnhemm...

NU ahr vi firat färdigt Diwali, mycket smällare o raketer. I fredags var vi hos Gunilla och mingla på deras takterass, himla trevligt må ja säga. Lördagen låg vid vi polen och middag med en norskfamilj och en svensk kille från pappas jobb(+2 av hans barn) på Olive Beach. Där vi förövrigt åt en underbar brunch i februari, super god amt och även drinkarna!

Men idag sov jag och ewelina lite extra länge medans Anna var på massage. Vi tog en runda på basant lock, innan gunilla kom och hämtade oss. Vi begav oss mot ett barnhem för att G skulle ge pengar till dem åt sin vännina i sverige, som sponsrat tre små barn på detta barnhem. så fick vi oss en runda på barnhemmet. De var självklart lite jobbigt att se, speciellt de barnen som var utvecklingsstörda och sättet killen pratade om dom, men de har det ju bättre där än på gatan och de var ett väldigt bra och trevligt ställe. Barnen var glada och livfulla! Så nu är jag och syster min lite mer taggade på att hitta nått litet voluntär jobb, dock lite närmare oss.

14 oktober 2009

Födelsedags lunch och bokklubb!

Idag bar det av mot restaurangen Cibo, en italensk, för att fira en norsk tjej som fyllt år. Mycket god mat, mycket pasta blev det och lite pannacotta tillefterätt! Sen åkte vi och shoppa och såg en liten påfågel, som vi är var vi tvungna att ta kort!

Nu har jag varit på min första bokklubb. Men som Maria i svenska hollywoodfruar sa, syftet är ju att man får dricka vin! Och det fick vi och goda små tilltugg fanns det speciellt laxrullar Mmmmm så goda de var! Och flera vi pratade med hade lite tips och ideer om bland annat barnhem, voluntärjobb, vilka föreningar som är bra och på vägen hem dansa vi lite när några hade indisk fest då knäckte grannen ur sig att hon varit på bollywooddans också och tyckte vi borde prova! så hon kommer över med en väldigmassa nummer imorgon efter yogan, lagom till kaffet!

13 oktober 2009

Yoga och barnvakt!

Nu har vi varit i Indien en vecka, de har hänt ganska så mycket men dagarna är ganska lika, man äter frukost åker bil någonstans, äter lunch kollar på nått åker bil o sen är dagen slut. Så mycket tid slösas bort i bilen, men så är det. Men idag var det tisdag och dags för Yoga igen. De var inte fullt lika jobbigt denna gången men roligt, han sa att ja va duktig några gånger faktist, eller han sa perfekt!! "stolt" Så jag är kanske inte helt värdelös på det här!

However, sen satte vi oss som vanligt i bilen, "Haus Khas" och kollade runt i små affärer ja köpte en liten ljuslykta fast utan lyktorna, de får ja hitta någon annanstans. Sen åt vi lunvh på en indisk restaurang, helt vegetariskt, there you lost me liksom. Men men titta på menyn och va helt lost, förstog inte mer än paaner(ost) men Anna beställde och om de blev som hon tänkt vet ja inte men gott var det ju inte om du frågar mig, ja var väll lika hungrig när vi gick därifrån, de ända som mätta var väll min fresh lemon soda!

Vi begav oss hem direkt igen för jag och Ewwe skulle sitta barnvakt hos en norsk tjej. Men innan han vi gå i väg en bit hemma för att fylla på mobilerna. Vi sa att vi ville fylla på han fråga hur mycket, sen tog han upp en telefon och knappa sen kom de snabbt ett sms att de va påfyllt, han fick pengarna och vi fråga om de va klart han titta på oss som vi va dumma i huvudet och vika lite på huvudet som bara indierna kan! hah men de var inte så svårt! Och inte behövde man pilla in massa nummer själv!

Jaja men nu har vi varefall varit hemma hos Julia, vi började med att kolla på film, Marley & Me, och pratade lite sen åt vi mat som maiden hade lagat och sen satt vi och målade en massa! Hon va så söt tjejen. Och prata kunde hon!
Nu ska vi kolla på tv och äta lite sveeenska ostkrookaar! (hollywoodfruar citat)

11 oktober 2009

This Is India

Idag är det söndag och mycket har hänt sen sist. I fredags var vi på carnmarket tror ja de heter. Ewwe köpte en tröja sen åt vi lunch med Gunnel. Utsikten och marknaden. Så här ser det ut nästan överallt i Indien. Det är varmt luktar inte så jätte gott och de ligger hundar och sover överallt. Rent är det inte heller, de känns lite läskigt att atä på ett sånt här ställe men de funkar.







Här har vi parkeringen, fullt med bilar övverallt, framför bakom och på sidorna det är ett under att man kommer ut därifrån. vi stog längst in men på nån minut va vi ute igen. De rullar bilarna fram och bakåt. De är väldigt roligt att se. försökte få de på kort men ja lyckades väll sådär. Sen kom varefall pappa hem och vi gjorde oss i ordning för Middag på kinesiska resturangen på Hyatt med lotta och Janne med barn och deras Elin. Det var väldigt gott. Sen bar det av mot förfest hos "Danskarna". Träffade lite svenskt danskt och blandat folk. Men ja som så klart lyckats få en förkylning

mådde inge bra och åkte hem. Men väl hemma så va de låst och ingen hemma. Så där stod jag med vakterna och chaffören, klockan närmade sig tolv jag var trött och mådde dåligt inga nycklar ingen telefon ingen direkt address till Lotta o Janne. Men Bohla chaffören hade lite koll så han skjutsa mig ca 100 meter till dom, frågade runt med deras vakter och följde med mig till dörren och där va pappa och Anna! siken tur ja hade! Så vi var där till halv två och det var i de krockarna som Elin och Ewwe lämnade "förfesten" så de va ju lagom sena hem! Men jag han hem till datorn o sa god natt till min kära Daniel, som jag förövrigt saknar väldigt mycket, känns så tomt att gå och lägga sig/ vakna utan honom.
Sen var det lördag morgon, Jag hade knappt sovit nått och va förkyld, Ewwe lite bakis men vi for iväg för att köpa lite lampor och soppkorgar till våra rum men några lampor blev det inte. Men soppkorgar hitta vi. Vi luncha på TGI Friday och lyxa till med en Brownie dessert, smarrigt. När vi kom hem från våran långa tripp så va de kortslutning/strömavbrott i kontoret och vardagsrummet så de blev inge internett och vi blev lite rädda för att vi skulle bli helt strandsatta men vi har ju en till Tv i "hallen". Kollade på One Missed Call, medans pappa o Anna var hos några kompisar på ärtsoppa o pannkakor!


Och så kom söndagen, sov inte mycket denna natt heller men de gjorde inte så mycket för idag väntade poolen på oss. Så de blev lite frukost undertiden en liten Indier kom och kollade på elfelen vi fått dagen innan. Han var duktig o tog av sig skorna innan han gick in men fråga om han fick ta på sig dem i gen, de var av gummi och ganska smart om man ska jobba med el speciellt i Indien där elen är som den är. I vilket fall som helst tog vi det lite lungt vid polen idag, tillsammans med några andra trevliga familjer, svenska och norska, som håller till här. De blev en lugn dag, sedan fixade vi telefon kort till mig och Ewelina. En väldig kompliserad process som det mesta i Indien. Man skulle ha en kopia på passet, kort och skriva på 5 gånger på samma papper. Men, de tar inte slut där, utan sen ska de skriva in allt i nått program och då ringer de och dubbelkollar att all inofrmation stämmer. När detta samtal kommer vet man inte utan som killen sa, "it's a surprise call". Jaja vi får väll se när de kommer och om de funkar. Som chauffören vi hade förra gången vi var här sa, "well Madame this is India, things doesn't really work" Och ja, ja kunde inte säga de bättre själv. This is India...
Nu börjar de bli sent så God Natt allesammans njut av bilderna från Varma Indien :)













08 oktober 2009

Yoga, lunch och poolen!










Tredje dagen i Indien startade vi med lite yoga. Jagdish kom hem till oss och höll "lektion" så jag och Ewwe hoppa in med de lite mera erfarna, Anna, Gunnel och Kristina. Och "grann tjejen" Elin var där för andra gången. De va riktigt kul faktist så nu hoppas vi på att bli viga, han tyckte dock att jag var lite stel i axlarna ( från all paddling etc.) Men de ska de bli ändring på nu! Men träningsvärken har redan kommit hah.
Sen begav vi oss ut på lunch på "Istituto Italiano di Cultura" med några kvinnor Anna känner. Vi satt och prata ett bra tag, och såg små söta kattungar. Sen begav vi oss ut till Poolen för att sola och bada några timmar. När vi kommit hem tog jag och syster en kort promenad, till en affär och tillbaka. Vi våga inte riktigt gå längre, det var kolsvart redan kl 7 och trafiken var tydligen värre än vanligt. Så vi skynda oss över vägen och hem. Vi klarade oss varefall!

Och för bara en liten stund sen fick jag mig en liten överraskning när jag gick in på min toaletten. Där i dushen satt en liten ödla, eller såå liten var den ju inte. Söötis, Kurt heter han, min nya roomie!

Natti Natti

06 oktober 2009

Mot Indien

I måndags bar det av mot Indien. Daniel och Anton skjutsade oss till flygplatsen och vi fick oss en "not so pleasant suprise" när vi skulle checka in. Våra biljetter hade blivit canselerade för att resebyrån inte fullgjort bokningen. Men efter en massa telefonsamtal till och från Indien så lyckades vi få oss två platser på planet, jag och syster. Sen vart det brottom och det blev snabb mys o pussar innan vi var tvugna att hoppa på flyget. Så nu sitter jag nästan på andra sidan jorden från min älskling, och visst känns de jobbigt. De är några jobbiga men förhoppningsvis trevliga månader jag har framför mig.

Efter att vi landat åkte vi hem till pappsen och Anna. Jag ringde en snabbis till Daniel innan jag hoppa i sängen för att få några timmar sömn innan dagen skulle börja. Pappa åkte till jobbet och lagom tills jag vaknat hade Anna o Co. blivit klara med dagens Yoga i vardagsrummet, på torsdag är de dags för oss också! Sen blev de lite f ärsk frukt till frukost och sen bar det ut i den stora staden Delhi. De finns mycket att se och man tycks aldrig sluta bli förvånad. Ska försöka få ut lite bilder om ja kommer på hur man gör! Men nu kommer nog maten till dörren vilken minut som helst, Pizza Hut blev det!